
Amlou cheesecake
Verwen jezelf met deze romige Amlou-cheesecake in een glaasje! Een krokante koekjesbodem, luchtige roomkaas en de rijke smaak van Amlou maken dit dessert onweerstaanbaar. Makkelijk te maken en perfect om indruk te maken op je gasten!"
Ingrediënten:
- 100 g verkruimelde koekjes (bijv. digestive of speculaas)
- 2 eetlepels Amlou
- 200 g roomkaas
- 2 eetlepels suiker of honing
- 100 ml slagroom
- Optioneel: fijngehakte noten voor de topping
Bereidingswijze:
- Meng de verkruimelde koekjes met de Amlou en verdeel dit over kleine glaasjes of bakvormpjes. Druk stevig aan.
- Klop de roomkaas, suiker en slagroom samen tot een luchtige massa.
- Schep het mengsel bovenop de koekjesbodem en strijk glad.
- Zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. Garneer met fijngehakte noten en serveer.